Виклики сьогодення вимагають постійного навчання

Дата: 16.05.2019 08:26
Кількість переглядів: 698

Продовжується реформування адміністративно-територіального устрою області. Є яскраві позитивні результати об'єднання громад, але, на жаль, непоодинокими є інші, негативні, приклади невдалих спроб проведення реформ. І часто банальною причиною цього є підміна компетентності дешевим популізмом, що і заводить новостворені громади в глухий кут.

З просвітницькою метою 15 травня в селищі Велика Багачка відбувся кущовий семінар для представників місцевого самоврядування прилеглих районів на тему "Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині". 

Семінар було спільно організовано регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та Асоціацією "Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування".

Миргородську делегацію, що складалася з голів сіл та селищ Миргородського району та працівників виконавчого апарату районної ради, очолив голова районної ради Леонід Яринич, який на початку роботи семінару виступив з вітальною промовою. 

Модерував захід директор регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий. 

У ході роботи було розглянуто низку найактуальніших проблем у діяльності органів місцевого самоврядування на даному етапі реформування.

Зокрема, керуюча справами виконавчого апарату Полтавської обласної ради Оксана Черкас детально розповіла про запроваджені обласною радою нові моделі співфінансування соціальних проектів, в основу яких покладено участь громадських бюджетів. 

У доповіді Олександра Черчатого про особливості та результати результати безоплатної правової допомоги в області було оприлюднено кількарічну статистику розгляду судових справ по захисту прав різних категорій населення, в т.ч. по соціальному захисту, по земельних питаннях, по спадщині та ін. 

У виступі Володимира Микійчука висвітлено практику взаємодії асоціації з органами місцевого самоврядування задля відстоювання їх інтересів. 

Змістовними та актуальними були виступи представників обласного управління юстиції, департаменту соціального захисту населення та департаменту охорони здоров'я обласної держадміністрації, управління Пенсійного фонду області, Головного управління Держгеокадастру області.

У ході роботи компетентні доповідачі надавали відповіді на питання, обговорювали їх разом з учасниками. Користь від подібних заходів очевидна. Семінар завершився виступом голови Великобагачанської РДА Байрамова Камандара Іскяндар-Огли, який подякував організаторам і учасникам семінару і побажав найшвидшого та найефективнішого завершення реформування органів місцевого самоврядування на благо нашої України.

Андрій Ємець

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора