У Миргороді відкриють відділення Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка

Дата: 09.06.2022 16:29
Кількість переглядів: 2493

Дев’ятого червня було підписано угоду про співпрацю між Миргородською міською радою та Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка. Рішення регламентує, що вже наступного навчального року  на базі курортного міста можна буде здобути вищу освіту випускникам 9 та 11-х класів. Підписантами угоди стали Миргородський міський голова Сергій Соломаха та ректорка вишу Олена Караман.

Зустріч пройшла у форматі діалогу, на неї запросили керівників навчальних закладів Миргородської громади. В режимі онлайн були присутні керівники відділів та управлінь освіти, а також керівники навчальних закладів 17-ти громад Миргородського району.

Ректор вишу, доктор педагогічних наук, професор Олена Караман розповіла про навчальний заклад із понад 100-річною історією, який у зв’язку з війною шукає собі нові міста в Україні аби забезпечити безперервний навчальний процес. За її словами, Луганський університет уже переживав подібне у 2014 році, коли частина територій опинилася під окупацією. Тоді частину факультетів перенесли в інші міста України, зокрема й до Полтави. Зараз же навчальні корпуси зруйновано, надії на швидке відновлення немає, але зобов’язання перед студентами залишаються. Усі вони отримають диплом про здобуття вищої освіти.

Викладацький склад навчального закладу – це професура, доценти, педагоги з великим досвідом, віддані професії. Голова вченої ради університету Віталій Курило презентував факультети навчального закладу та познайомив із керівниками навчально-наукових інститутів, факультетів. Розповів про аспекти налагодженої міжнародної співпраці.

Уже цього року у Миргороді планують приймати студентів на факультет природничих наук(ФПН), до навчально-наукового інституту фізики, математики та інформаційних технологій (ІФМІТ), інституту економіки та бізнесу (ІЕБ), та Рубіжанського фахового коледжу. Навчальною базою у Миргороді слугуватиме гімназія імені Тараса Шевченка. Інші відділення Луганського університету запрацюють також у Лубнах та в Полтаві.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка зауважила, що для Миргородщини відкриття закладів вищої освіти є вагомим кроком. За її словами, для молоді здобути вищу освіту за місцем проживання – це зручно та безпечно, особливо в умовах військового стану. Отримати диплом про вищу освіту або не переривати освітній процес зможуть не лише місцеві абітурієнти, а й ті, хто, рятуючись від бойових дій, знайшов прихисток у громадах району.

Наостанок зустрічі ректорка Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка Олена Караман вручила ювілейні монети голові Миргородської районної ради Наталії Гирці, міському голові Миргорода Сергієві Соломасі та начальнику управління освіти, молоді та спорту Тетяні Колибельнік. Монети виготовляли до 100-річчя університету минулого року. Особлива цінність їх полягає в тому, що вони вціліли, решта ж залишилася на окупованій території Луганська.


До слова, 11 червня у Луганському університеті відбудеться День абітурієнта.

Детальніше про цю подію, а також про навчальний заклад можна дізнатися на офіційному сайті. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора