На порядку денному - "первинка"

Дата: 29.01.2020 10:03
Кількість переглядів: 1028

29 січня поточного року голова районної ради Леонід Яринич за участю виконувача обов'язків голови РДА Віктора Фесенка провів чергову нараду по проблемі фінансування первинної ланки медичної допомоги.

Головними питаннями, що обговорювалися на засіданні, були готовність мережі закладів районного центру первинної медико-санітарної допомоги до роботи у поточному бюджетному році, стан забезпечення первинною медичною допомогою жителі району, прогноз обсягів субвенцій від місцевих бюджетів до районного бюджету для співфінансування ФАП'ів та амбулаторій у поточному році . 

Слід зазначити, що Леонід Миколайович анонсував проведення таких нарад на бюджетній сесії районної ради в кінці 2019 року, коли обговорювався районний бюджет на 2020 рік. Тоді у депутатів районної ради та у сільських голів виникло багато питань до керівництва районного центру первинної медико-санітарної допомоги, зокрема щодо долі участі сільських бюджетів у співфінансуванні медичних закладів. 

Це вже третя зустріч за круглим столом очільників районної влади, керівників органів місцеого самоврядування (сільських селищних голів) та адміністрації КНП "Миргородський ЦПМСД". 

Після завершення розгляду стану "первинки" району (по кущовому принципу) відбудеться засідання Координаційної ради при голові районної ради, на якій будуть сформовані остаточні висновки з даного питання.

Андрій ЄМЕЦЬ



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора